zondag 16 januari 2011

PERIODE 2: 3D-BEELDONDERZOEK


Doordat het werken op intuitie al een paar keer heeft geholpen, heb ik momenten gehad dat ik helemaal niet meer ging nadenken over het werk. Ik ben er dan mee bezig geweest met de gedachten van: ik zie wel wat het wordt en maar hopen dat het iets moois wordt.
Ik kwam al heel snel op het idee om een kostuum te maken. Ik ben dan heel lang bezig geweest met hetzelfde kostuum zonder andere mogelijkheden te onderzoeken.
Pas op het einde realiseerde ik me dat ik mij meer had moeten focussen op het materiaal van het pak. Doordat ik niet de mogelijkheden van het materiaal heb onderzocht, kwam het probleem dat het materiaal niet meewerkte.Ik heb me teveel met het pak beziggehouden, maar ik had ook moeten letten op de omgeving. De omgeving kan veel helpen voor het totaalbeeld. Daarom was ik genoodzaakt om wat leuke plekjes op te zoeken en die maar als achtergrond gebruiken. Het resultaat werd er daardoor niet beter op.
Het ging al fout in het proces bij het maken van schetsen omdat ik daar al in mijn gedachten zat van wat het zou kunnen worden:

(In het begin wilde ik een heel decor gaan maken, doordat ik dit niet kon realiseren, ben ik het wat kleiner gaan aanpakken.)
In mijn werk probeer ik altijd mijn eigen stijl te vinden en de dingen op een eigen en zo orginele manier aan te pakken. Daarbij probeer ik ook dingen te doen die ik nog nooit gedaan had. Zo had ik bij deze opdracht het idee om mezelf te gebruiken als kunstwerk, om zelf een onderdeel te vormen van mijn eigen werk. Omdat ik het nooit eerder gedaan had, wist ik al dat het niet een perfect resultaat zou opleveren, en het heeft mij geleerd dat ik altijd goed moet nadenken welke stappen ik moet maken en waar ik op moet letten als ik iets nieuws ga doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten