maandag 22 november 2010

PERIODE 1; SERIEEL BEELD

 Wat ik vooral bij dit vak heb geleerd, is dat het reflecteren en het terugkijken op je werk heel belangrijk is.

ik kwam erachter dat door het terugkijken op mijn werk, ik vaak gemakkelijker keuzes kon maken in mijn proces, door steeds een stapje verder te gaan met het oog op het vorige werk.

Door het maken van schetsen, en het reflecteren op de schetsen of het een goede stap zou kunnen zijn voor het volgende voor mijn werk, kon ik keuzes maken.
In het begin kwam ik teveel vast te zitten in mijn werk, ik kwam er niet zover mee omdat ik niet zo goed wist hoe ik de opdracht moest aanpakken. Daarbij werdt ik ontmoedigd door het zien van andermans werk. in mijn ogen waren die werken beter en mooier dan die van mij.


Na wat feedback bleek dat mijn werk net zo goed was als die van de rest, ik moest alleen nog op gang komen. Ik moest meer de waarde van mijn eigen werk gaan inzien en het niet teveel gaan vergelijken met die van anderen. Ik moest niet door mijn werk te vergelijken met die van anderen, mezelf demotieveren. Daarna heb ik me alleen met mijn eigen proces beziggehouden en mezelf afgevraagd wat ik mooi/goed vindt.
  
Uiteindelijk kwam ik dan ook beter op gang en had ik een reeks waar ik uiteindelijk wel tevreden over was.


Door die schetsen en de uitwerkingen kwam ik erachter dat een beeld op verschillende manieren gezien kan worden. Een idee hoeft niet gelijk het beste te wezen, er zijn meerdere mogelijkheden om een beeld te laten zien. Door het experimenteren met zoveel mogelijk verschillende beelden kon ik dat inzien.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten